Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo toppar stillsam mars

Volvo toppar registreringsstatistiken i mars med 10 nyregistrerade bussar. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppar registreringsstatistiken i mars med 10 nyregistrerade bussar. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppar statistiken över nyregistrerade tunga bussar under mars. Månaden blev stillsam, framgår det av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Under mars registrerades totalt 20 nya bussar (både lätta och tunga), 33,3% färre än under samma tid förra året, då 30 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 63 bussar, 53,0% färre än förra året, då 134 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 19 under mars, 18,8% fler än under samma tid förra året då 16 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 46 tunga bussar, 53,5% färre än under motsvarande period förra året då 99 registrerades.

De tunga bussar som nyregistrerades under mars är 10 Volvo, 8 MAN och 1 Scania.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)