Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny busslinje Stockholm – Västervik ska serva Gotlandsbåten

Söne Buss startar en ny busslinje mellan Stockholm och Västervik med direkt anslutning till Gotlandsbåten. Foto: Söne Buss.

Söne Buss startar en ny busslinje mellan Stockholm och Västervik med direkt anslutning till Gotlandsbåten. Foto: Söne Buss.

Samma dag som uppstickaren i Gotlandstrafiken, Gotlandsbåten, inleder sin trafik mellan Västervik och Visby startar också en ny busslinje mellan Västervik och Stockholm. Busstrafiken inleds den 16 juni och pågår hela färjesäsongen till den 17 augusti. Trafiken körs av familjeföretaget Söne Buss.

Bussen kommer att gå två vändande turer dagligen och på sträckorna stanna till i Gamleby och Norrköping. Restiden för sträckan Västervik-Stockholm landar kring cirka 3.5 timmar och man kommer att kunna köpa biljetter från 200 kronor (hela sträckan) respektive från 150 kronor (från Norrköping).

– Vi är ett privat familjeföretag som tycker det är spännande att kunna vara med att utveckla och förbättra kollektivtrafiken till och från Västerviks kommun. Om det här faller väl ut kommer vi att se över möjligheten att trafikera sträckan även när Gotlandsbåten slutat gå, det vill säga året om, uppger Christian Plyhm, vd för Söne Buss.

Trafiken kommer att vara skräddarsydd för Gotlandsbåtens avgångs- och ankomsttider och körs i samarbete med Västerviks Kommun och Västervik Framåt.

Bussen kommer att strajpas med loggor från varumärket Västervik och i väntan på att få bokningsfunktionen för bussbiljetterna klar, bjuder man in till en namntävling där du kan vara med och bestämma namnet på den nya busslinjen. Tävlingen arrangeras på facebook.com/visitvastervik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)