Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Poppis busslinje flyttas för säkerhets skull

Linje 100 mellan Göteborg och Borås får stadigt allt fler resenärer. Foto: Borås stad.

Linje 100 mellan Göteborg och Borås får stadigt allt fler resenärer. Foto: Borås stad.

Busslinje 100 mellan Borås och Göteborg blir allt populärare. Mellan 2003 och 2013 har resandet på linjen nästan tredubblats, från 560 000 resor år 2003 till 1,6 miljoner i fjol. Under de senaste åren har ökningen fått en extra skjuts. Drygt halva ökningen har nämligen skett de senaste tre åren, det vill säga sedan december 2010 då Nettbuss började köra med dubbeldäckare på linjen.

Den kraftiga rsandeökningen och de täta turerna gör att linjens ändhållplats i Borås flyttas och får en ny angöring vid stationen i Borås på måndag. Ett av syftena med åtgärden är att öka säkerheten för resenärerna.

Hittills har bussen från Göteborg stannat vid turistbyrån och släppt av passagerare, innan den kört ner till stationen för att lasta göteborgsresenärer.

Från och med måndag 5 maj kör bussen istället ner till stationsbyggnaden och släpper av anländande passagerare där.

– Förut har alla passagerare behövt gå över en bussgata för att komma in till centrum eller till högskolan. Nu behöver inte någon gående längre passera bussarnas stråk, säger Jan-Åke Claesson på Trafiksektionen i Borås Stad.

Tidigare har 100-bussen lastat passagerare vid stationen där den nu istället släpper av. Sedan kör bussen nu fram några tiotal meter till ett läge under Centralbron och lastar de nya passagerarna där. Hållplatsen utrustas med nya väntkurer och en ny informationsskärm.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)