Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stadsbussar i Helsingborg får ett lyft

Stadsbussarna i Helsingborg står inför stora förändringar. Foto: Ulo Maasing.

Stadsbussarna i Helsingborg står inför stora förändringar. Foto: Ulo Maasing.

När tidtabellen för stadsbussarna i Helsingborg ändras den 17 augusti får många helsingborgare också en bättre busstrafik. Det blir kortare restider, tätare turer och även delvis nya körvägar och linjenummer. Förändringarna presenterades av Skånetrafiken vid en pressträff i Helsingborg på tisdagen.

– Det är en stor gemensam satsning vi gör tillsammans med Nobina och Helsingborg stad. Många nya bostadsområden kommer få så bra resmöjlighet att det kan vara värt att låta bilen vila lite, säger Annika Bondesson, affärsutvecklare på Skånetrafiken.

Totalt utlovas 3000 fler sittplatser än idag varje vardag.

Skånetrafiken och Nobina ska fram till trafikomläggningen göra stora informationsinsatser för att alla ska veta hur de ska resa från den 17 augusti. Berörda skolor och kommunala handikappråd och pensionärsråd har redan informerats.

Från den 16 juni kommer förändringarna också att finnas i Skånetrafikens reseplanerare på nätet liksom i Skånetrafikens app.

Förändringarna har sin grund i kundsynpunkter och en linjenätsutredning, och genomförs i tre steg – den 17 augusti 2014, 2015 och 2016.

– Linjenätet måste utvecklas i takt med staden för att vara attraktivt. I linjenätsutredningen tittar vi tillsammans med Nobina och Skånetrafiken på var resandebehoven finns och hur vi kan snabba upp bussresorna, säger Martin Wester, trafikplanerare, Helsingborg stad.

Så kommer linjenätet i Helsingborg att se ut från mitten av augusti.

Så kommer linjenätet i Helsingborg att se ut från mitten av augusti.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)