Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Succé för ny flygbusslinje till Arlanda

Två månader efter starten på den nya flygbusslinjen mellan Arlanda och Liljeholmen i sydvästra Stockholm talar Flygbussarna om en succé. Foto: Gustaf Brundin.

Två månader efter starten på den nya flygbusslinjen mellan Arlanda och Liljeholmen i sydvästra Stockholm talar Flygbussarna om en succé. Foto: Gustaf Brundin.

Flygbussarnas nya linje mellan Arlanda flygplats och Liljeholmen har blivit en succé, rapporterar Flygbussarna. Linjen startade för två månader sedan och resandet har under den tiden ökat kraftigt. Linjen går via Hornstull, Fridhemsplan och Karolinska.

– Våra förväntningar på hur många som skulle resa med linjen har vida överträffats – på bara två månader. Under påsken, som är en stor resehelg, hade vi vårt i särklass bästa resande hittills, säger John Strand vd på Flygbussarna.

Linjen, som lanserades den 1 mars, är den största satsning Flygbussarna gjort på 10 år. Med den nya linjen har Fridhemsplan blivit en ny knutpunkt i flygbusstrafiken. Därifrån kan man nu resa till både Arlanda och Bromma flygplats och mellan dessa flygplatser med byte på Fridhemsplan.

– Den nya linjen gör att det går snabbare för många stockholmare att ta sig till flyget med kollektivtrafik. Vi har fått mycket positiv respons från kunder som uppskattar möjligheten att resa direkt till Arlanda, säger John Strand

Flygbussarna satsar på att alla bussar på den nya linjen inom kort ska drivas med RME, ett biobränsle som görs av svenskodlad raps. Sju nya bussar är beställda och i början av sommaren ska samtliga ha levererats.

I och med den nya linjen har 23 nya förare anställts. Satsningen är den största som har gjorts på kommersiell busstrafik sedan marknaden avreglerades 2012.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)