Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arbetsmiljöverket får bakläxa om busstemperatur

TermometerArbetsmiljöverket får bakläxa av Förvaltningsrätten i ett mål som gäller temperaturen i bussar i Veoliadepåer i Sörmland och Östergötland. Ärendet har dragit ut på tiden i flera år, och nu när förvaltningsrätten har avgjort det prutas det mesta av Arbetsmiljöverkets viteskrav bort av domstolen.

Verket hade dragit Veolia Transport inför rätta. Verket hävdade att totalt 21 bussar i Veolias depåer i Sörmland och Östergötland hade varit alltför kalla när förarna hämtade dem för att börja sitt arbete.

Verket ville att Veolia skulle betala 420 000 kronor i vite för detta, men förvaltningsrätten har nu prutat ner vitet till 60 000 kronor.

Rätten underkänner mätningarna i 18 av bussarna eftersom man anser att mätningarna gjordes alltför långt innan avgångstiden. Domstolen godkänner därmed bara mätningarna för tre av bussarna där temperaturen inte uppgick till + 5 grader innan körningen.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)