Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsbåten försenas

Gotlandsbåten blir försenad.

Gotlandsbåten blir försenad.

Uppstickaren i Gotlandstrafiken, Gotlandsbåten, kommer inte igång med trafiken som planerat. I stället för den 16 juni startar trafiken mellan Gotland och Västervik den 27 juni. Anledningen är det svåra oväder som nyligen har härjat på Balkan.

Ovädret har gjort att besiktningskontoret i Pireus, Grekland, har blivit överbelastat. Det har i sin tur lett till att klassningarna där inte kan genomföras enligt planerna.

Klassning kan jämföras med bilbesiktning och denna båtbesiktning görs kontinuerligt av alla fartyg och i samband med trafikstart efter uppehåll – jämförbart med att man haft sin bil avställd. Ovädret har gjort att trycket på klassningskontoret blivit ovanligt stort.  För närvarande ligger 80 fartyg och väntar på klassning/besiktning i Pireus inför sommarsäsongen. Ett av dessa är M/V Västervik som inte har kunnat gå in i flytdocka när det var planerat.

– Det är olyckliga omständigheter utanför vår kontroll, men för att det här ska drabba så få av våra resenärer som möjligt väljer vi att senarelägga trafikstarten till den 27 juni, redan nu, säger Gotlandsbåtens vd Lars Meijer.

– Det är viktigt att vi gör detta i god tid så att de som redan bokat hinner lägga om sina resor och eftersom bokningstrycket nu ökar för varje dag, vill vi inte att nya resenärer ska bli drabbade.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)