Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hård revisorskritik mot kollektivtrafikmyndighet

DinturInte följt kommunallagen, felaktiga beslut om verksamhetsmål och finansiella mål. ingen delårsrapport som lagen kräver… Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, Din Tur, får allvarlig kritik av revisorerna. Kritiken riktar sig mot myndighetens 22 personer stora direktion.

Revisorernas sammanfattande omdöme över myndighetens arbete är att direktionen inte fullt ut ha bedrivit verksamheten ändamålsenligt eller trillfredsställande.

– Vi är mycket kritiska till att direktionen inte har upprättat delårsrapport för 2013. Det är enligt vår bedömning också ytterst allvarligt att direktionen, trots påpekanden, inte upprättar budget och inte utarbetar mål i enlighet med kommunallagens bestämmelser, skriver revisorerna.

Man har också övervägt en formell anmärkning men till slut valt att uttala allvarlig kritik.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Enligt Lagen om offentlig upphandling ska den mest kostnadseffektiva lösningen väljas, givet vissa trafikmål och miljömål, m.m. Ingen kollektivtrafik tycks ju följa detta… Givet att biodrivmedel ska användas, och / eller trafiken ska ge så lite nettoutsläpp av växthusgaser som möjligt, är det billigast att köra befintliga dieselbussar på HVO eller på BTL. Fast det gör nästan ingen operatör / nästan inget bussbolag… Givet att utsläppen av NO2 ska minimera, i kombination med att utsläpp av sot, tjära och giftiga kolväten också ska minimeras, är det mest effektivt såväl ekonomiskt som miljömässigt att köra äldre befintliga bussar (EURO2 och EURO3) på syntetisk paraffinolja som t.ex. HVO, GTL, och BTL. Men ingen Trafikhuvudman har accepterat den lösningen… Nej, man ska framtvinga köp av nya bussar istället…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)