Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafik och cykelbanor placerar Stockholm i Europatopp

Städernas stad i Europa, i alla fall för pendlare om man får tro den internationella kollektivtrafikunionen UITP. Foto: Ulo Maasing.

Städernas stad i Europa, i alla fall för pendlare om man får tro den internationella kollektivtrafikunionen UITP. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm är den bästa staden i Europa för pendlare enligt en rapport som jämför 84 städer i hela världen. Anledningen till Stockholms placering är enligt rapporten stadens utbyggda cykelbanor och goda kollektivtrafik. Det gör också att Stockholm har mycket låga koncentrationer av kvävedioxid och partiklar i luften.

Bland de 84 städer som rapporten rankar hamnar Stockholm överst i Europa. I hela världen är det bara Hong-Kong som slår staden. På tredje plats kommer Amsterdam och Köpenhamn är fyra.

Rapporten, The Future of Urban Mobility 2.0. har sammanställts av konsultfirman Arthur D Little i samarbete med den internationella kollektivtrafikunionen, UITP.

Där konstateras också att mobiliteten i städerna kommer att vara en av de största utmaningarna för städer världen runt om några årtionden.

Rapporten i sin helhet, på engelska, kan Du hitta här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)