Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt om buss i Almedalen

Ännu härskar lugnet i Almedalen… Foto: Ulo Maasing.

Ännu härskar lugnet i Almedalen… Foto: Ulo Maasing.

Ännu härskar lugnet i Almedalen i Visby. Men om några veckor brakar det loss. Söndag den 29 juni inleds Almedalsveckan. Aldrig tidigare har buss- och kollektivtrafiken ägnats så stort utrymme under veckan. Här listar vi alla seminarier som har direkt bäring på busstrafik – inte minst av utrymmesskäl har vi avstått från att ta med utpräglade spårtrafikseminarier, likaså en mängd bredare seminarier om samhällsplanering ur olika aspekter. Spara en länk till den här kalendern – eller skriv ut den!

Söndag 29 juni:
Kl 14.15 – 15.15 Bana väg, här kommer (super)bussen!
Arrangör: Bil Sweden
Plats: Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, B25
Deltagare: Malin Karlsson, Trafikpolitisk talesperson, Miljöpartiet i Stockholms läns landsting; Karin Ernlund, Landstingrådssekreterare för trafikfrågor, Centerpartiet i Stockhoms läns landsting; Charlotte Wäreborn Schultz, vd, X2AB; Robert Sahlberg, Affärsutvecklingsansvarig, Karlstadsbuss;  Birgitta Palmberger, Forskningsdirektör, Energimyndigheten.

Riksdagsledamoten Lotta Finstorp(M) sitter i trafikutskottet och medverkar i flera seminarier med bussanknytning. Foto:Ulo Maasing.

Riksdagsledamoten Lotta Finstorp(M) sitter i trafikutskottet och medverkar i flera seminarier med bussanknytning. Foto:Ulo Maasing.

Måndag 30 juni:
Kl 11.00 –12.30 Brott och otrygghet i kollektivtrafiken – hur kan det förhindras?
Arrangör: Stiftelsen Tryggare Sverige
Plats: Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, D24
Deltagare: Stefan Sedin, vd, Svensk Kollektivtrafik; Lotta Finstorp(M), riksdagsledamot; Roger Eriksson, trygghetschef, MTR; Thomas Alskog, Urbanvetare, Tryggare Sverige

Tisdag 1 juli:
Kl 9.00 – 9.40 Varför elektriska bussar?
Arrangör: AB Volvo
Plats: Plats:Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, B25
Deltagare: Gunnar Malm, generaldirektör, Trafikverket; Erik Brandsma, generaldirektör, Energimyndigheten; Håkan Wirtén, generaldirektör, WWF; Daniel Johansson, Statssekreterare, Näringsdepartementet; Niklas Gustavsson, Executive Vice President, AB Volvo

Kl 11.00 – 12.15 Hur får vi mer buss för pengarna?
Arrangör: Bil Ssweden och Sveriges Bussföretag
Plats: Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, B25
Deltagare: Erika Ullberg, 2:e vice ordf i trafiknämnden (S), Stockholms läns landsting; Gustav Hemming, miljö- och skärgårdslandstingsråd (C), Stockholms läns landsting; Stefan Sedin, vd, Svensk Kollektivtrafik; Björn Hugosson, Gruppchef Avd Trafik & Infrastruktur, WSP Analys & Strategi; Anna Grönlund, Branschchef, Sveriges Bussföretag.

Kl 12.30 – 14.00 Samhällsplanering för bättre kollektivtrafik – visioner och goda exempel
Arrangör: Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och Partnersamverkan för en förbättrad kollektivtrafik
Plats: Oscarssalen, Krukmakarens hus, Mellangatan 21, Visby
Deltagare: Lotta Finstorp(M), riksdagsledamot; Peter Örn, ordförande Samtrafiken; Karin Svensson Smith(MP), ordförande Resenärsforum; Robert Sahlberg, affärsutvecklingsansvarig, Karlstadsbuss samt John Strand, vd, Flygbussarna.

Magnus Åkerhielm, vd för Keolis Sverige, deltar i seminariet Utan invandrare stannar bussen och taxin. Seminariet hålls bara någon timme innan Sverigedemokraterna äntrar scenen i Almedalen. Foto: Ulo Maasing.

Magnus Åkerhielm, vd för Keolis Sverige, deltar i seminariet Utan invandrare stannar bussen och taxin. Seminariet hålls bara någon timme innan Sverigedemokraterna äntrar scenen i Almedalen. Foto: Ulo Maasing.

Kl 17.00 – 18.00 Utan invandrare stannar bussen & taxin
Arrangör: Sveriges Bussföretag och Svenska Taxiförbundet.
Plats: Oscarssalen, Krukmakarens hus, Mellangatan 21, Visby
Deltagare: Anders Johnson, Näringslivshistoriker; Maryam Yazdanfar, Chef Public affairs och kommunikation, Nobina Sverige; Claudio Skubla, Kommunikationschef, Svenska Taxiförbundet; Magnus Åkerhielm, vd, Keolis Sverige AB.

Onsdag 2 juli:
Kl 15.00 – 16.00: Bussen som banar väg för staden. Om superbussar och BRT
Arrangör: Sveriges Bussföretag
Plats:Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, B25
Deltagare: Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag; Robert Sahlberg, Karlstadsbuss; Joakim Agartson, Skånetrafiken. Martin Güll, Skånetrafiken; Erika Ullberg(S), Stockholms läns landsting; Gustav Hemming(C), Stockholms läns landsting.

Kl 16.00 – 17.00: Bussen som leder in i framtiden – ett seminarium om eldriven busstrafik
Arrangör: Sveriges Bussföretag
Plats: Uppsala Universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Visby, B25
Deltagare: Ulo Maasing,Bussmagasinet; Klas Wåhlberg, Bombardier; Ulf Gustafsson, Volvo Bussar; Jonas Kempe, Scania; Nanna Wikholm(S), Stockholms läns landsting; Gustav Hemming(C), Stockholms läns landsting

Torsdag 3 juli:
Kl 15.30 – 16.15 Har vi råd att fördubbla kollektivtrafiken? Har vi råd att låta bli?
Arrangör: Trivector
Plats: Mellangatan 54, Bryggarsalen
Deltagare: Björn Wendle, marknadschef, Trivector; Charlotte Wäreborn Schultz, vd, X2AAB; Mats Persson(FP), ordförande, Region Skånes kollektivtrafiknämnd.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)