Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötatrafiken sparkar färdtjänstbolag

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson: Tuwa Specialtransport har försökt föra oss och Norrköping bakom ljuset. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson: Tuwa Specialtransport har försökt föra oss och Norrköping bakom ljuset. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Östergötland, sparkar Tuwa Specialtransport som kör sjuk- och färdtjänstresor i länet. Anledningen är enligt Norrköpings Tidningar, NT, bland annat att företaget har ändrat ägandeförhållandena trots ett nej från Norrköpings kommun. Redan tidigare har Östgötatrafiken reagerat på andra brister i Tuwas sätt att sköta sitt uppdrag.

– Tuwa har haft massor med problem. Men den utlösande faktorn är att man har bytt ägare trots Norrköpings kommuns uttryckliga nej till en sådan affär, säger Paul Håkansson, vd för Östgötatrafiken till NT.

Affären som utlöste uppsägningen av Tuwa är att Tuwa Specialtransport Svealand sålts till en Ronny Billman. Denne har bland annat en stor konkurs bakom sig och är också åtalad för sexköp, något som han förnekar.

Ett kontraktsbrott, menar Östgötatrafiken i ett skarpt formulerat brev till Tuwa som NT har tagit del av och där Östgötatrafiken anser att Tuwa försökt föra såväl Norrköpings kommun som Östgötatrafiken bakom ljuset.

Östgötatrafiken säger upp avtalet från månadsskiftet och jobbar nu för att hitta andra operatörer som kan sköta sjuk- och färdtjänstuppdragen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)