Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jakt på visioner i kollektivtrafiken

Västra Götaland jagar visioner för kollektivtrafiken. Bild: Jörgen Svensson

Västra Götaland jagar visioner för kollektivtrafiken. Bild: Jörgen Svensson

Västra Götalandsregionen ger sig nu ut på jakt efter visioner för kollektivtrafiken. Syftet är att utveckla kollektivtrafiken i Göteborg, Mölndal och Partille för att möta behoven år 2035. Då beräknas antalet invånare där ha ökat med 180 000 invånare.

Nu vill tjänstemän och politiker som arbetar med planering för framtiden ha in idéer och synpunkter på hur man ska skapa ett bra kollektivtrafiksystem.

– Vi är mitt uppe i arbetet med att ta fram en målbild för framtidens kollektivtrafik i det här området, och redan i ett tidigt skede vill vi få in tankar och idéer från föreningar, organisationer och andra intresserade, säger Ulrika Frick, ordförande i kollektivtrafiknämnden och för projektets politiska styrgrupp.

De som vill lämna förslag har hela sommaren på sig, och i oktober ska en del av dessa presenteras av skaparna vid en öppen hearing.

– Vi vill se förslag som beskriver helheten, inte bara en linje eller en plats. Det är inte fel att belysa fler dimensioner: hur påverkar till exempel en ny förbindelse den sociala dimensionen, säger Martin Elofsson, som är projektledare.

Bakgrundsmaterial finns på vgregion.se/hearing .

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)