Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsbåten siktar på trafik nästa år

Gotlandsbåten kämpar vidare. Nu siktar företaget på trafik nästa sommarsäsong. Bild: Gotlandsbåten.

Gotlandsbåten kämpar vidare. Nu siktar företaget på trafik nästa sommarsäsong. Bild: Gotlandsbåten.

Uppstickaren Gotlandsbåten, som aldrig kom igång med sin trafik i år, siktar nu på att starta trafik mellan Västervik och Gotland nästa sommarsäsong. Det står klart efter torsdagens bolagsstämma i Gotlandsbåten AB. För att täcka förlusterna från årets krångel och uteblivna trafik beslutade stämman att skriva ner aktiekapitalet från 21 890 miljoner kronor till ca 500 000 kronor.

Inför nästa säsong planerar Gotlandsbåten en nyemission av aktier. Hur stor emissionen ska bli har styrelsen fått i uppdrag att avgöra, något som troligen kommer att ske under hösten.

Nyemissionen behövs inför uppstarten av nästa säsong. Tack vare tillskjutet kapital från befintliga aktieägare samt banklån från två olika banker har företaget i dag inga likvida problem, konstaterade stämman.

Det fartyg som Gotlandsbåten planerade att använda, m/v Västervik, blev aldrig klar till årets säsong. Gotlandsbåtens mål är nu att få fartyget till Sverige. Enligt vad Gotlandsbåtens vd Lars Mejer uppger för helagotland.se är färjan inte redo för trafik än, och vd:n för det rederi som äger färjan kan inte svara på exakt vad som återstår att göra på fartyget.

– Innan biljetter börjar säljas för nästa säsong ska färjan ligga i Västervik, säger Lars Meijer till helgotland.se.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)