Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Julklapp till sydsvenska studenter

Länstrafiken i Kronoberg tillhör de regionala kollektivtrafikmyndigheter som inför en särskild studentrabatt på periodkort. Foto: Ulo MAasing.

Länstrafiken i Kronoberg tillhör de regionala kollektivtrafikmyndigheter som inför en särskild studentrabatt på periodkort. Foto: Ulo MAasing.

Studenter i södra Sverige har en julklapp att se fram mot, i alla fall om de pendlar med kollektivtrafik. För att uppmuntra och göra det lättare för studenter att resa över länsgränserna införs en 25 % rabatt på ordinarie periodkortspris. Rabatten börjar gälla i december och omfattar studenter som reser i södra Sverige.

Bakgrunden är att allt fler vidareutbildar sig på annan ort än hemorten. Det innebär att många studenter behöver resa mer och längre mellan hemmet och sin utbildningsinstitution.

För att underlätta och stimulera det länsgränsöverskridande resandet för studenter i regionen införs enhetliga regler och en enhetlig rabattnivå i samband med tidtabells- och taxeskifte i december 2014.

Det betyder att studerande som pendlar i södra Sverige (Blekinge, Skåne, Halland, Kronoberg, samt Kalmar och Jönköpings län) får 25 % rabatt på ordinarie periodkortspris. En studietakt om minst 75 % förutsätts.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)