Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kungaparet tar elbussen på Mälaröarna

Adelsö Buss och Johnny Bryggman ordnar miljövänlig elbusstransport åt kungaparet. Här sitter Johnny Bryggman bakom ratten på Storstockholms första moderna elbusslinje som startade i mars i år. Foto: Ulo Maasing.

Adelsö Buss och Johnny Bryggman ordnar miljövänlig elbusstransport åt kungaparet. Här sitter Johnny Bryggman bakom ratten på Storstockholms första moderna elbusslinje som startade i mars i år. Foto: Ulo Maasing.

När Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia officiellt besöker Ekerö kommun på Mälaröarna den 3 september går färden mellan de olika besöksmålen med elbuss. Det är lokala Adelsö Buss och dess driftige ägare Johnny Bryggman som kommer att ordna så att kungaparet åker så miljövänligt som möjligt under det officiella besöket.

Kungaparet genomför varje år sedan 1988 ett så kallat kommunbesök i någon av kommunerna i Sverige och nu har man valt att inte resa långt bort. Ekerö kommun är ju kungaparets hemkommun eftersom Drottningholms slott ligger i kommunen.

Adelsö buss kör sedan i våras Storstockholms första moderna elbusslinje mellan Solna centrum och Hagalunds industriområde.

Linjen trafikeras med en buss från tyska Eurabus.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)