Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark uppryckning av Keolis

Keolis Sverige förbättrade i fjol sitt resultat kraftigt. I Göteborg är man nu största bussoperatör. Foto: Ulo Maasing.

Keolis Sverige förbättrade i fjol sitt resultat kraftigt. I Göteborg är man nu största bussoperatör. Foto: Ulo Maasing.

Keolis Sverige har förbättrat sitt resultat kraftigt. Efter flera förlusttyngda år redovisar Keolis Sverige nu positiva siffror för 2013, både när det gäller rörelseresultatet och resultatet efter finansiella poster. Resultatförbättringarna har uppnåtts trots minskade intäkter, främst därför att Keolis lämnade över trafiken i norra Storstockholm till Arriva under fjolåret. Det framgår av Keolis Sveriges årsredovisning som nu har blivit offentlig.

Intäkterna sjönk från 4,27 miljarder  kronor år 2012 till 3,92 miljarder i fjol. Samtidigt förbättrades rörelseresultat från 557 000 till 41 miljoner kronor från 2012 till 2013.

Resultatet efter finansiella poster blev i fjol 22 miljoner kronor mot  ett minus på 5,7 miljoner året innan.

Företagsledningen förklarar det förbättrade resultatet med bättre produktivitet, ökat utfall av incitament baserat på både kvalitet och tillgänglighet samt minskade bränslekostnader. Dessutom har företagets leasingkostnader minskat på grund av de låga räntorna.

Det verkliga ekonomiska mardrömsåret för Keolis Sverige var 2011 med ett rörelseresultat på – 108 miljoner och ett resultat efter finansiella poster på – 16 miljoner kronor.

Företagsledningen konstaterar också att det här året har börjat positivt för Keolis del. Man pekar på områden som ”förareffektivitet, utveckling av underhållsprocesser, skadeförebyggande arbete, kostnadseffektivitet och aktiviteter för att öka det kollektiva resandet”.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)