Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Färre reste med Tallink

Resandet med Tallink minskade i augusti med närmare sex procent därför att rederiet tog ett fartyg på Rigalinjen ur trafik. På linjen Stockholm – Tallinn, där M/S Victoria seglar, ökade däremot resandet med sex procent. Foto: Tallink Grupp

Resandet med Tallink minskade i augusti med närmare sex procent därför att rederiet tog ett fartyg på Rigalinjen ur trafik. På linjen Stockholm – Tallinn, där M/S Victoria seglar, ökade däremot resandet med sex procent. Foto: Tallink Grupp

Antalet passagerare på Tallinks linjer minskade med närmare sex procent i augusti, jämfört med samma tid förra året. Enligt rederiet är den främsta anledningen till minskningen att Tallink chartrade ut Silja Europa som gick på linjen Tallinn – Helsingfors. Det gjorde att Tallink flyttade Baltic Queen till den linjen Romantika till linjen Stockholm – Tallinn. Därmed minskades antalet fartyg på rutten Stockholm – Riga från två till ett.

Totalt hade Tallink på sina linjer 876 000 resenärer under augusti, en minskning med 5,8 procent.

Störst är linjen Tallinn – Helsingfors med 451 000 passagerare (-2,2 %). Därefter följer linjerna Sverige – Finland (271 000 passagerare, -1,4 %), Sverige – Estland (97 000 passagerare, +6,1 %) samt Sverige – Lettland (-37,4 %).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)