Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt skolbusstvist på Öland

Tomas-Buss

Den infekterade tvisten om skolskjutsarna i Borgholm på Öland, som vi flera gånger tidigare rapporterat om, fortsätter. På fredagen slog kammarrätten fast att en ny utvärdering av anbuden ska göras, samtidigt som domstolen avslog lokala Tomas Buss överklagande av upphandlingen.

I februari förlorade det öländska bussföretaget Tomas Buss två av sina tidigare skolskjutsområden till Bergkvarabuss. Tomas Buss protesterade och begärde att kommunen skulle ändra sig eftersom man ansåg att det hade begåtts formella fel i upphandlingen.

Det ansvariga kommunalrådet Lisbeth Lennartsson(C) rev i mars upp beslutet och gav tillbaka trafiken till Tomas Buss. Det ledde till en öppen konflikt med partikamraten Christina Ateva, ordförande i utbildningsnämnden.

Bergkvarabuss överklagade i sin tur det nya beslutet och fick senare gehör för sin ståndpunkt hos förvaltningsrätten. Domstolen krävde att kommunen skulle göra om upphandlingen. Tomas Buss gick då vidare med ett överklagande till kammarrätten, men kammarrätten har nu alltså avvisat Tomas Busss´ överklagande.

Kammarrätten anser inte att Tomas buss har talesrätt i målet.

Tomas Buss ger dock inte upp. Företagets vd Elisabeth Angelin säger till Barometern att man avser att försöka fortsätta att driva ärendet.

– Det kommer kosta oss oerhört mycket, men vi vill att vår personal ska veta att vi har gjort allt i vår makt.

Samtidigt dyker nya, pikanta detaljer upp kring skolskjutsarna i Borgholm. Den här gången handlar det om en sträcka som glömdes bort i den stora, omstridda skolbussupphandlingen.

I fredags stod 28 elever från Slottsskolan i timmar och väntade på en skolskjuts som aldrig kom. Tomas Buss, som kört sträckan tidigare, hade helt enkelt inte fått någon förfrågan och turen ingick inte i den stora upphandlingen…

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)