Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss överklagar västsvensk upphandling

Bergkvarabuss

Bergkvarabuss har begärt överprövning av Västtrafiks upphandling av två områden i den senaste upphandlingen i Orusts och Lerums kommuner. Företaget vill att en ny utvärdering av anbuden i de två områdena ska göras och att Buss i Västs bud på trafikåtagande 10 på Orust och Nettbuss´ anbud på trafikåtagande 40 i Lerum ska förkastas.

Bergkvarabuss hävdar i sin begäran om överprövning att anbuden från Buss i Väst respektive Nettbuss inte har uppfyllt samtliga krav i förfrågningsunderlaget.

Bergkvarabuss anser att anbuden från Buss i Väst och Nettbuss när det gäller de tå trafikåtagande inte innehåller någon beskrivning av hur de båda företagen planerar att klara de miljökrav som ställs, något som är ett krav i upphandlingsunderlaget.

Genom att Västtrafik ändå tog upp bolagens anbud till prövning har Västtrafik handlat i strid med de grundläggande principerna om likabehandling, menar Bergkvarabuss som också påpekar att om Västtrafik hade förkastat de båda bolagens anbud så hade Bergkvarabuss stått som vinnare.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Det måste vara ett grundläggande fel på trafikupphandlingarna, eftersom är så många överklaganden och nya upphandlingar. Saknas riktlinjer eller är det kompetensbrist?
    Dags för de olika organisationerna att samsas om vilka riktlinjer som skall gälla. Och dessa skall vara enhetliga. Alla anbudsgivare skall ha klara besked om upphandlingens HELA innehåll. Så att inga missförstånd uppstår.
    Gunnar Morell

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)