Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

(MP) vill ha elbussar för servicelinjer i Malmö

Kommunarådet Karolina Skog(MP, Malmö.

Kommunarådet Karolina Skog(MP), Malmö.

Miljöpartiet i Malmö vill införa helt eldrivna bussar för servicetrafik i staden. Det kan lösa trafikbehov som idag inte tillgodoses, menar partiet.

– När det nu finns mindre elbussar på marknaden är det dags att se över möjligheten att införa servicebussar i Malmö. Det är bussar som stannar ofta och som tar hänsyn till de resenärer som behöver tid att sätta sig innan bussen lämnar hållplats, säger kommunalrådet Karolina Skog(MP).

– Elbussar kan bli lösningen på en fråga som diskuterats ett tag, hur en bussförbindelse till sjukhusets olika delar kan förverkligas. En elbuss kan gå in på sjukhusområdet utan att störa.

Elbussar orsakar vare sig buller eller avgaser och höjer komforten för resenärer och arbetsmiljön för chaufförerna.

Share Dela

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Underbart att läsa att det finns unga miljöpartister som förstår att ny teknik kan ge renare stadsluft och mindre buller! Tänk om Mp kunde se möjligheten till ett samhälle med renare luft och mycket mindre utsläpp av växthusgaser, ett minskat oljeberoende och en minskad oljeimport, mha ny miljöteknik? Fast om flygplanen flyger på bio-syntetiska och mycket rena jetbränslen, och långtradarna körs på bio-syntetiska drivmedel ochbpå el, eftersom MP har varit positiva till en elektrifiering av motorvägar; Vad ska miljöpartiet då fiska röster på att hata och på att vara emot? (Mp påstås ha varit EMOT att motorvägar elektrifieras, och att långtradare och långfärdsbussar på motorväg till stor del drivs av el, som är baserad på vattenkraft och på kärnkraft… Vet någon läsare av det här om det stämmer?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)