Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regeringen lovar järnvägssatsning och bättre kollektivtrafik

Stefan Löfven(S) lovade järnvägssatsningar i sin första regeringsförklaring. Foto: Magnus Länje.

Stefan Löfven(S) lovade järnvägssatsningar i sin första regeringsförklaring. Foto: Magnus Länje.

Statsminister Stefan Löfven(S) lovade i sin första regeringsförklaring på fredagen att öka de statliga investeringarna i infrastruktur, bostäder och klimatomställning. Han betonade särskilt att en upprustning och utbyggnad av järnvägsnätet och investeringar i strategiska infrastrukturprojekt kommer att prioriteras.

– Ett konkurrenskraftigt Sverige kräver nya höghastighetsbanor, utbyggd tunnelbana och spårväg, bättre kollektivtrafik och vägar, förklarade Stefan Löfvén som också framhöll att en vägslitageavgift kommer att införas för att finansieraförbättringar av infrastrukturen.

Statsministern betonade också att staten ska ta det samlade ansvaret för järnvägsunderhållet. Något närmare om busstrafiken, som står för huvuddelen av svensk kollektivtrafik, nämnde han dock inte.

Till ny infrastrukturminister har utsetts Anna Johansson(S). Hon är 43 år och något av en doldis i stora delar av Sverige. Anna Johansson är kommunpolitiker från Göteborg, ordförande i arbetarkommunen och har just valts in i riksdagen. Hon är suppleant i partistyrelsen, och hittills biträdande kommunalråd i Göteborg med ansvar för barn-, ungdoms– och fritidsfrågor.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)