Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig minskning av Daimlers bussförsäljning men Västeuropa lyfter

Mercedes-Benz stadsbuss Citaro. Daimler Buses försäljning av kompletta bussar ökar rejält i Västeuropa. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz stadsbuss Citaro. Daimler Buses försäljning av kompletta bussar ökar rejält i Västeuropa. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland andra Merceces-Benz och Setra bussar ingår, minskade sin bussförsäljning kraftigt under det tredje kvartalet i år enligt Daimlers kvartalsrapport som presenterades på torsdagen. Det är den svaga latinamerikanska marknaden som står för huvuddelen av nergången, medan försäljningen av kompletta bussar i Europa fortsatte att öka.

Totalt sålde Daimler Buses 8600 bussar och busschassier globalt under det tredje kvartalet. Det är 1000 färre än samma tid i fjol. Företaget förklarar nergången främst med en svag marknad för busschassier i Latinamerika.

Nergången där syns också i omsättningen som landade på en miljard € under det tredje kvartalet. Samma period i fjol var omsättningen 1,1 miljarder €. Rörelseresultatet förbättrades från fjolårets 59 miljoner € till 64 miljoner € det tredje kvartalet i år.

Vinstmarginalen förbättrades från 5,2 till 6,2 procent.

För helåret 2014 räknar Daimler Buses med att försäljningen, räknat i enheter, kommer att vara något mindre än förra året, samtidigt som andelen kompletta bussar ökar. I Västeuropa räknar Daimler Buses med en betydande försäljningsökning när det gäller kompletta bussar. Däremot väntas efterfrågan på busschassier vara fortsatt svag i Latinamerika under resten av året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)