Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken driver färdtjänst i 23 kommuner

HandikappskytSkånetrafiken fortsätter att driva färdtjänsten i 23 skånska kommuner. Det står klart sedan de 23 kommuner som idag har överlåtit färdtjänsten till Region Skåne och Skånetrafiken nu har skrivit nytt avtal med start den första januari nästa år.

Den nya överenskommelsen, där Region Skånes förvaltning Skånetrafiken sköter färdtjänsten från tillståndsgivning till utförande, innebär en del förändringar som bland annat syftar till att förbättra kommunernas insyn i verksamheten. Men också att skapa en mer enhetlig, regional färdtjänstverksamhet.

Avtalet är det samma för alla kommuner, vilket innebär att det endast omfattar färdtjänst, det vill säga resor som beviljats genom färdtjänstlagen.

Kommunerna har efterlyst ökad insyn och dialog kring färdtjänsten. Därför regleras avtalet även med uppföljningsrutiner, dialog och samråd. Finansiering sker enligt nuvarande avtal där eventuellt överskott går till att tillgänglighetsanpassa den allmänna kollektivtrafiken. Ett eventuellt underskott ansvarar däremot Region Skåne för.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)