Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Lite krångligare” med nytt biljettsystem

Resenärerna får räkna med krångel när Länstrafiken Örebro byter biljettsystem under allhelgonahelgen. Foto: Ulo Maasing.

Resenärerna får räkna med krångel när Länstrafiken Örebro byter biljettsystem under allhelgonahelgen. Foto: Ulo Maasing.

När Länstrafiken Örebro i månadsskiftet inför ett nytt biljettsystem kommer resenärerna åtminstone till en början att tycka att det har blivit lite krångligare. Det konstaterar man på Länstrafiken Örebro. Alla resenärer måste skaffa ett nytt resekort i samband med övergången till det nya biljettsystemet.

Själva bytet sker under Allhelgonahelgen.

– Tyvärr kommer bytet till nytt biljettsystem att upplevas lite krångligare för resenärerna i början. Alla behöver skaffa ett nytt Resekort som fungerar i de nya kortläsarna. Detta kommer att leda till köer hos våra biljettombud, säger Thony Lundberg som är trafik- och marknadschef på Länstrafiken Örebro.

– Under den helg när vi byter system kan det upplevas besvärligt för resenärerna. Då kommer det inte att vara möjligt att veta om den buss man kliver på har det gamla eller det nya systemet. Men vi kommer tillsammans med våra chaufförer att försöka lösa det så smidigt som möjligt för resenärerna.

Extra krångligt blir det under övergångshelgen för kunder som reser med exempelvis pendlarkort eller länskort. Deras nuvarande kort fortsätter att gälla, men förutom att kunna visa kortet måste de också kunna visa ett aktiveringskvitto.

Det gamla systemet byggde på kort med magnetremsa, det nya använder chip.

Sammanlagt 300 maskiner kommer att bytas ut på bussar, på perronger och i butiker.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)