Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötatrafiken: Motala förvirrar oss

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson: Ni kan inte göra hur som helst och tro att vi kan köra buss. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson: Ni kan inte göra hur som helst och tro att vi kan köra buss. Foto: Östgötatrafiken.

Östgötatrafikens vd Paul Håkansson varnar i ett ilsket brev till Motala kommun för att kommunens ändringar av gatunätet blir ett hot mot busstrafiken i staden. ”Vi vill allvarligt framhålla att man inte kan vidta vilka begränsande åtgärder som helst och tro att vi fortfarande ska kunna köra buss där”, heter det i brevet till Motala kommun skriver Motala Vadstena Tidning.

En av de åtgärder som Håkansson reagerar på är att Storgatan i Motala ska göras smalare och bli enfilig, men också annat som syftar till att minska genomfartstrafiken. Håkansson menar att busstrafiken samtidigt försvåras.

Han reagerar också starkt på att kommunen nyligen har skrivit till Östgötatrafiken för att protestera mot planerna på en minskad busstrafik till Linköping.

– I andra sammanhang slåss man för att slå vakt om busstrafiken. Därför blir det förvirrande för oss när man inte själva tar bussarna i beaktande när man gör egna förändringar.

Gatuchefen i Motala, Fredrik Nilsson, tycker enligt Motala Vadstena Tidning att Östgötatrafikens krav ibland har blivit lite väl omfattande.

– De vill ha bussfiler, men det får de knappt ens i Linköping och vi har inte de trafikmängderna. Det blir lite överdimensionerat, säger han till tidningen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)