Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandorama/Ölvemarks Holiday hämtar ny vd från Solresor

Per-Ola Svensson (bilden) lämnar vid årsskiftet över ledningen för Sveriges största bussresearrangör till Johan Arlock som närmast kommer från Solresor. Foto: Scandorama.

Per-Ola Svensson (bilden) lämnar vid årsskiftet över ledningen för Sveriges största bussresearrangör till Johan Arlock som närmast kommer från Solresor. Foto: Scandorama.

Landets största bussresearrangör, systerföretagen Scandorama och Ölvemarks Holiday, får ny vd vid årsskiftet. Då tillträder Johan Arlock, 47, vd-posten i de båda företagen. Han kommer närmast från charterarrangören Solresor, där han varit marknadsdirektör sedan 2004, men han har en gång arbetat som guide för både Ölvemarks Holiday och Scandorama.

Johan Arlock efterträder Per-Ola Svensson på vd-posten som denne innehaft sedan 2013.

Scandorama AB och Ölvemarks Holiday AB har sedan år 2009 varit sammanslagna och är sedan augusti 2012 helägda av Bergkvarabuss AB. Som de två största bussresearrangörerna i Sverige erbjuder de sina resenärer över 140 olika resor.

– Efter sammanlagt 25 år inom bolaget så har jag nu beslutat att det är tid för mig att gå vidare i karriären, säger Per-Ola Svensson. Det har varit fantastiska år och det är inte ett lätt beslut att lämna efter så lång tid.

Per-Ola har varit av stor betydelse för båda bolagen under en lång tid. Vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Göran Mellström vd för Bergkvarabuss.

– Jag ser med stor tillförsikt fram emot Johans tillträde som VD och tror att båda varumärkena kommer att gynnas av hans goda kompetenser inom resebranschen.

Scandorama och Ölvemarks Holiday har arrangerat bussresor i Europa i 35 respektive 30 år.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)