Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolskjutsstrid i Värnamo avgjord – Flexbuss tar över

Nu är det klart att Flexbuss får ta över skolskjutsarna i Värnamo. Foto: Ulo Maasing.

Nu är det klart att Flexbuss får ta över skolskjutsarna i Värnamo. Foto: Ulo Maasing.

Den segslitna upphandlingsstriden om skolskjutsarna i Värnamo är nu avgjord. Det innebär att Flexbuss kommer att få ta över huvuddelen av de skolskjutsar som idag körs av Finnvedens Skoltransporter AB. Förvaltningsrätten i Jönköping har nämligen avslagit Finnvedens Skoltransporters begäran om överprövning av skolskjutsupphandlingen i Värnamo.

Även Västbo Taxi AB har ansökt om överprövning och där menar rätten att upphandlingen kan slutföras efter en justering i underlaget.

Flexbuss vann i våras upphandlingen för 16 av de 18 skolskjutsområdena i kommunen.

Domen i förvaltningsrätten innebär att Värnamo kommun nu kan slutföra upphandlingen med den nya entreprenören Flexbuss. Det avtalet kommer att gälla från och med höstterminen 2015.

Eftersom beslutet att välja Flexbuss som leverantör av skolskjutsar överklagades, har barn- och utbildningsförvaltningen i kommunen tecknat ett tillfälligt avtal med den tidigare skolskjutsentreprenören, Finnveden Skoltransporter för höstterminen 2014 och vårterminen 2015.

– Vi valde att förlänga avtalet med Finnveden Skoltransporter för att lösa det akuta problemet på bästa sätt för barnen. Det ger också den nya entreprenören bättre förutsättningar att planera verksamheten, säger barn- och utbildningschefen i Värnamo, Jan Holmqvist.

– Det känns bra att vi får bekräftat att vi har följt de regler som gäller för upphandling, säger Harrieth Forsberg, förvaltningschef i Värnamo kommun.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)