Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare mobilbiljett ska göra bussresan snabbare

Genom att sänka priset på mobilbiljetter vill Hallandstrafiken minska användningen av bankkort på bussarna. Foto: Hallandstrafiken.

Genom att sänka priset på mobilbiljetter vill Hallandstrafiken minska användningen av bankkort på bussarna. Foto: Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Halland, sänker från ch med den 14 december priset på biljetter köpta i mobilapplikationen med 10 procent. Syftet med prissänkningen är att få fler resenärer som idag betalar med bankkort ombord på bussen att istället välja mobilbiljetten. Hallandstrafiken hoppas att på det sättet få bussarna att hålla tiderna bättre.

Sedan juni 2010 har det varit möjligt att betala med bankkort ombord på bussarna i Halland när kontanter inte längre accepterades ombord på grund av ett skyddsstopp av Arbetsmiljöverket gällande en av Hallandstrafikens bussoperatörer.

Genom att sänka priset på mobilbiljetten kommer den förhållandevis tidskrävande försäljningen av enkelbiljetter ombord förmodligen att minska, vilket förväntas få effekter på tidshållningen, tror man på Hallandstrafiken.

För köp av mobilbiljett krävs att kunden har laddat ner Hallandstrafikens app.

– Om vi kan få fler resenärer att köpa enkelbiljetter innan resan påbörjas blir det lättare att hålla tidtabellen på de linjer där resandet är stort och där tidsutrymmet för ombordförsäljning därmed begränsat, säger Bruno Andersson, vd för Hallandstrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)