Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare poppis på fejan med reflexkomplex

Bussföraren Joakim Jogge Svensson gör succé på Facebook med Reflexkomplex.

Bussföraren Joakim Jogge Svensson gör succé på Facebook med Reflexkomplex.

Joakim ”Jogge” Svensson är en bussförare som verkligen har slagit igenom på Facebook. Till vardags kör han buss och arbetar som utbildare vid Veolia Transport i Ystad.  Men han är också sångare i bandet Jogges Orkester och har haft ett osannolikt genomslag på sociala medier med Reflexkomplex, en låt om hur viktigt det är att använda reflex i höst- och vintermörkret.

Jogge har själv skrivit texten sedan han alltför många gånger fått erfara hur illa ställt det är med människors förståelse för hur dåligt de syns i trafiken på vintern.

– Jag skrev låten som en plojgrej från början men sen har det tagit hus i helskotta.  Nu på hösten är människor utan reflexer ett stort problem för alla bussförare. När mörkret fallit syns de inte på vägarna och man riskerar att köra förbi dem vid busshållplatserna, eller i värsta fall köra på dem, säger Jogge.

Att låten skulle få mer än 100 000 spelningar på Facebook hade han aldrig väntat sig.

– Nej absolut inte! Det är chockartat. Jag la ut detta som en rolig grej och sen har det bara exploderat. Jag är mållös. Någon tyckte att vi skulle vara med i schlagerfestivalen och jag har till och med fått erbjudande från skolor om att komma och upplysa elever om reflex-användning., säger han.

Här kan Du höra Jogges Orkester i Reflexkomplex:

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)