Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Granbergs Buss fortsätter växa – köper Luleföretag

Granbergs Buss tar över Luleföretaget Brändöbussen.

Granbergs Buss tar över Luleföretaget Brändöbussen.

Norrbottensföretaget Granbergs Buss köper samtliga aktier I Brändöbussen AB, Luleå. Överlåtelsen sker den 1 december. Därmed fortsätter Granbergs Buss att växa. I fjol tog man över Arvidsjaur Trafik AB med åtta bussar. Under några år ägdes Granbergs av Veolia Transport, men i början av 2013 köpte de tidigare ägarna tillbaka företaget.

 

Brändöbussen grundades år 1953 av Elof Carlsson.

1978 bytte företaget namn till sitt nuvarande namn Brändöbussen och Jan Erik och Marianne Björklund blev nya ägare. Bolaget ägs idag av sonen Johan Björklund. Bolaget har ett 10-tal bussar och kör linjetrafik, skoltrafik samt beställningstrafik gentemot föreningar, företag och privatpersoner.

Granbergs Buss blev åter ett norrbottniskt privatägt företag i mars 2013 då en ägarkonstellation bestående av Linus, Mats, Lars-Erik och Johan Granberg samt Boo Lindroth köpte bolaget av Veolia Transport AB. I oktober 2013 förvärvade bolaget Arvidsjaur Trafik AB av Centrala Buss AB och nu gör man ytterligare ett förvärv genom köpet av Brändöbussen AB.

–  Förvärvet av Brändöbussen passar oss väldigt bra och är helt i linje med våra offensiva expansionsplaner. Vi får nu en lokal närvaro i länets största stad. Vi kommer nu att finnas etablerade i tre av de fyra orterna inom fyrkanten, nämligen Älvsbyn, Piteå samt nu Luleå.

– Förutom i dessa orter finns vi även etablerade i Arvidsjaur. Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva ett så välrenommerat och välskött företag som Brändöbussen och vi ska vårda det på bästa sätt. Efter förvärvet av Brändöbussen förfogar vi över en bussflotta på 42 bussar placerade på fyra orter säger Boo Lindroth, Styrelseordförande i Granbergs Buss.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)