Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Haman breddar sig: Ny resegrossist för buss- och gruppresearrangörer

Haman Group breddar sig och satsar på en ny avdelning som tar upp konkurrensen med de befintliga resegrossisterna i Norden. Nyckelpersoner i nya Cities + Tours är avdelningschefen Gerlinde Anderberg, Hamans vd Anette Karlsson och säljchefen Margareta Unger. Foto: Ulo Maasing.

Haman Group breddar sig och satsar på en ny avdelning som tar upp konkurrensen med de befintliga resegrossisterna i Norden. Nyckelpersoner i nya Cities + Tours är avdelningschefen Gerlinde Anderberg, Hamans vd Anette Karlsson och säljchefen Margareta Unger. Foto: Ulo Maasing.

Haman Group där Haman Scandinavia ingår satsar nu på att bredda sin verksamhet. Företaget är en stor och välkänd aktör när det gäller turism till Norden. Nu etablerar man en ny avdelning för buss- och gruppresearrangörer i Sverige och övriga Norden och tar upp konkurrensen med branschjätten Rese-Konsulterna. ”Vi har i femtio år arbetat med turism till Norden. Nu ska vi också bli grossister för paketresor ut i Europa”, säger Anette Karlsson, vd för Haman Group.

Cities + Tours heter den nya avdelningen som kommer att satsa hårt på buss- och gruppresearrangörer. I första hand siktar man på arrangörer i Sverige och Finland, men Anette Karlsson räknar med att också ha övriga Norden som marknad.

Avdelningschef för Cities + Tours är Gerlinde Anderberg medan Margareta Unger är försäljningschef. Båda har en lång bakgrund i Haman Group.

– Idén till Cities + Tours har vuxit fram under ett år. Bakgrunden är att vi såg att det finns så få grossistföretag på den svenska marknaden. Vi är helt övertygade om att det finns ett behov av ännu en resegrossist, säger Anette Karlsson.

Hon menar att Cities + Tours på flera sätt har en stor nytta av att vara en del av Haman Group: väl utvecklade datasystem och annan back office, men Anette Karlsson lyfter också fram medarbetarna som en stor fördel.

– Vi har medarbetare av femton olika nationaliteter i företaget. Det är en stor tillgång.

– För att hitta de dolda pärlorna måste man nästan själv vara från landet. Vi vill gärna att våra gäster ska få uppleva något extra, säger Gerlinde Anderberg.

Även om Haman alltid har arbetat med incoming till Norden har Anette Karlsson  skaffat sig goda kunskaper om de svenska bussresearrangörerna och deras verksamhetsförutsättningar. Redan för många år sedan var hon medlem av den dåvarande Bussresearrangörsföreningen och idag sitter hon i styrelsen för Sveriges Bussresearrangörer. Haman är också uppdragsgivare åt flera svenska bussföretag.

I ett första skede kommer Cities + Tours att arbeta mycket med resor till Holland, Tyskland, Italien och i Norden. Men Anette Karlsson betonar att det inte innebär att man inte samtidigt kommer att arbeta med andra destinationer – det kommer man nämligen att göra.

– Vi är redan igång, men vi är medvetna om att de flesta bussbolag har sina inköp klara för nästa år, även om det alltid finns möjlighet att komplettera med vissa resor. På allvar kommer vi att komma igång under 2015 inför säsongen 2016, säger Gerlinde Anderberg.

– Vi kommer att satsa hårt på Cities + Tours, tillägger Anette Karlsson.

Taggat som: , , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

1 kommentar »

 1. Hej Anette Karlsson vd,
  I lördags hade jag en tysk grupp från Munchen då jag berättade
  om Carl von Linné i muséet i Uppsala.Det var mycket roligt. Jag
  är auktoriserad Linné- och Uppsalaguide sedan 2006.. Jag fick då
  veta av reseledaren Hannes Obergger(om nu efternamnet är rätt)
  att han reser med Haman Scandinavian. Eftersom jag har varit i Tysk-
  land och arbetat korta perioder i Bayern(tyska kyrkans diakoni) och
  tycker mycket om att tala tyska och i detta sammanhang med svensk
  historia(guidekurs) undrar jag om ni har användning av en guide,
  ”Stadtfuhrer” eller reseledare? Om Ni är intresserad av detta kan jag
  skicka CV. Jag känner väl till norra Sverige eftersom jag dels är väster-
  bottning dels har tjänstgjort där mer än 30 år.
  Jag är präst i grunden. Med vänlig hälsning Olle Lidén Uppsala.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)