Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftig ökning av sovande i Stockholm

Turismen i Stockholm ökar kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Turismen i Stockholm ökar kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Allt fler sover i Stockholm. Under september månad hade Stockholm drygt en miljon gästnätter. Det är 95 000 gästnätter fler än samma månad föregående år, vilket motsvarar en ökning med 10 % enligt statistik från SCB/Stockholm Visitors Board. Hittills i år har över 9 miljoner kommersiella gästnätter gjorts i länet, vilket motsvarar en ökning med 8 %.

De internationella gästnätterna står för den största procentuella ökningen hittills i år, +12% i jämförelse med de inhemska på +6%.

– Med nio månaders statistik i ryggen kan vi utläsa två viktiga trender. Dels står det klart att det är storstadsregionerna som lyfter turismen i Sverige och dels att det är de internationella gästnätterna som ökar mest. Procentuellt sett dubbelt så mycket som de inhemska. Ökningen kommer framförallt från våra största marknader Tyskland, USA och Finland, vilket bidrar en stor volymökning, säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)