Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vann trafik i Helsingfors

Nobinas bussar i Helsingfors blir fler. Foto: Nobina.

Nobinas bussar i Helsingfors blir fler. Foto: Nobina.

Nobina som är Nordens största bussoperatör har vunnit trafik för 94 bussar i Helsingfors genom sitt finska bolag Nobina Finland. Uppdragsgivare är Helsingforsregionens trafik, HSL, och avtalen löper över två respektive sju år med möjlighet till förlängning i upp till tre år.

Det totala avtalsvärdet är drygt 80 miljoner euro (ca 740 miljoner kronor) över den initiala löptiden, det vill säga innan några optioner har lösts ut.

Trafikstarten är den 10 augusti nästa år.

Avtalet innebär att Nobina får köra stadstrafik i Vantaaområdet i Helsingfors, vilket för Nobinas del innebär  en utökning med 61 bussar, jämfört med befintliga kontrakt. Beslutet om tilldelning kan överklagas senast den 9 december.

– Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende från HSL. Framgången i upphandlingen medför en kraftig utökning av vår kontraktsportfölj i Finland. En stor del av framgången kan tillskrivas stordriftsfördelar tack vare att vi kommer att använda drygt 50 befintliga bussar som frigjorts för detta uppdrag, säger Ragnar Norbäck, vd och koncernchef för Nobinakoncernen.

Genom kontraktsvinsten kommer Nobina investera i cirka 40 nya bussar. Resterande bussar återanvänds från befintlig bussflotta i Finland och Norge.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)