Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark ökning av övernattande utlänningar

Turister på sightseeing i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Turister på sightseeing i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Antalet övernattningar i Sverige från utlandet ökade med sju procent under perioden januari – september,  jämfört med samma period förra året. Det framgår av färsk statistik från SCB. Starkt växande utlandsmarknader för svensk besöksnäring är Tyskland, Nederländerna och USA.

Antalet övernattningar från Tyskland ökade med 8 procent eller 179 000 övernattningar, USA med 11 procent och Nederländerna med 10 procent. Spanien visar en återhämtning på 16 procent för årets första nio månader. Den största marknaden för utländska övernattningar, Norge, ligger kvar på en hög nivå.

Hittills har alla månader utom mars visat en ökning av antalet övernattningar från utlandet i Sverige.

–  Att tillväxten fortsätter i svensk besöksnäring är viktigt för Sverige. Utländska besökare spenderar 106 miljarder kronor per år, men det krävs en fortsatt ökad investering för att marknadsföra Sverige i en tuff internationell konkurrens. Det skulle få fler utländska besökare att komma hit, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)