Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett offer för bussolyckan

Ännu en av de skadade i bussolyckan utanför Tranemo har avlidit. Foto: Ulo Maasing.

Ännu en av de skadade i bussolyckan utanför Tranemo har avlidit. Foto: Ulo Maasing.

Den svåra bussolyckan utanför Tranemo i Västergötland har nu krävt ännu ett liv. Föraren på olycksbussen avled på fredagskvällen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad. Därmed har olyckan krävt två människoliv.

De två är förutom föraren, en man i 70-årsåldern, även en kvinna i 45-årsåldern. Ett stort antal resenärer i bussen skadades dessutom. På lördagsmorgonen låg ännu åtta av dem kvar på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås och på Sahlgrenska i Göteborg. Ingen av dem bedöms dock vara livshotande skadad.

I början av veckan kommer Statens Haverikommission att ta ställning till om man ska utreda olyckan. En polisutredning är redan inledd.

Bussen, en Neoplan Starliner från Gislaveds Trafik AB, var på väg till en julmarknad i Köpenhamn. Utanför Tranemo gick den av hittills okänd anledning av vägen på vänster sida, varpå bussen la sig på vänstersidan och kanade i diket.

Totalt fanns 57 passagerare ombord på bussen.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)