Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Massor av ärenden hos kronofogden för Hyllinge Buss

Ekonomin hos Hyllinge Buss var värre än väntat. Men nu är den sanerad. Xundspärlans Buss. Bild: Sundspärlans Buss.

Ekonomin hos Hyllinge Buss var värre än väntat. Men nu är den sanerad. Xundspärlans Buss. Bild: Sundspärlans Buss.

Skånska Hyllinge Buss hade skulder på miljontals kronor och 89 ärenden hos kronofogden på bara några år. När Sundspärlans Buss i vintras köpte företaget kände man bara till en del av skulderna och ärendena hos kronofogden, skriver Helsingborgs Dagblad.

När Sundspärlans Buss köpte Hyllinge Buss och Resetjänst var det känt att företagets ekonomi var pressad, men läget visade sig vara värre än man hade trott.

Boris Nilsson, vd för Sundspärlans Buss, uppger för Helsingborgs Dagblad att man har betalat stora summor för att få Hyllinge Buss skuldfritt. Dessutom har man investerat betydande belopp i nya bussar.

– Visst har det varit svårt för oss, men nu har vi lyckats städa upp och vända trenden för Hyllinge. Hade jag vetat om alla skulder som bolaget hade är det mer tveksamt om jag orkat ta över, säger Boris Nilsson till tidningen.

Den tidigare ägarfamiljen Boo, som finns kvar i företaget, förklarar svårigheterna med att bolaget drabbades av bland annat en storbrand och en revisor som berövades sin licens.

– Nu känns det som vi är på rätt väg. Medarbetarna är både glada och stolta över att vi lyckats vända det här, säger Anette Boo på Hyllinge buss. till Helsingborgs Dagblad.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)