Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussbolag bjuder skolklasser på sightseeing

Stockholm Red Buses bjuder skolklasser på sightseeing. Dock inte nercabbat, med anke på årstiden. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm Red Buses bjuder skolklasser på sightseeing. Dock inte nercabbat, med tanke på årstiden. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm Red Buses, som är ett av de företag som kör sightseeingbussar i Stockholm, bjuder skolklasser på gratis sightseeing i huvudstaden från den 12 januari och fram till påsk. Totalt kan 160 klasser få åka, vilket motsvarar närmare 5000 elever med lärare.

– Vi har en stor efterfrågan från skolklasser för sightseeingturer i Stockholm men det är tydligt att deras budget är begränsad. Nu under vinterhalvåret är våra bussar sällan fullsatta och genom att erbjuda gratis turer hoppas vi kunna bidra till en rolig och lärorik skolresa, säger Micha Gottfarb som är ansvarig på Stockholm Red Buses.

– Från påsk fylls bussarna av turister igen och då har vi inte längre möjlighet att ta emot skolklasser utan kostnad. Men om projekt Skolbussen blir populärt bland elever och lärare kommer vi troligen att återuppta det igen i höst, säger Micha Gottfarb.

Antalet klassresor till Stockholm och Göteborg minskade kraftigt efter 2005, enligt siffror från Rese- och TuristDataBasen. Utvecklingen kopplas till förändringar i skollagen och en osäkerhet kring om skolan har rätt att ta betalt av barnens föräldrar för resorna.

Hans Remvig på företaget RESURS ,som står bakom Rese- och TuristDataBasen, uppger att skolresorna har tagit fart igen på senare år, i takt med att eleverna blivit duktigare på att själva samla in pengar med olika typer av försäljning, men att de inte ligger på samma nivå som tidigare.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)