Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Bussföraren flyger ut genom frontrutan

Den här videon är ett bra argument för varför man alltid ska använda säkerhetsbälte ombord på en buss. Videon är från Albuquerque, New Mexico, USA och visar vad som händer när en stadsbuss krockar med en liten lastbil som kör mot rött.

Bussen kastas ur kurs och kolliderar med en kraftig betongpelare. Här klarar sig bussföraren mirakulöst nog med bara skrubbsår och även lastbilsföraren klarade sig med lindriga skador. Bussen hade inga passagerare. Bussföraren använde inte säkerhetsbälte.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=x9eDYVGrI9I]

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)