Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kommunanställda nekas att ta bilen

Anställda i Härnösands kommun får snart inte ta bilen till Sundsvall på tjänsteresor. Foto: Ulo Maasing.

Anställda i Härnösands kommun får snart inte ta bilen till Sundsvall på tjänsteresor. Foto: Ulo Maasing.

Anställda i Härnösands kommun förbjuds snart att ta bilen för tjänsteresor, såväl till Sundsvall som till Stockholm, Umeå eller Örnsköldsvik. Det slås fast i den nya resepolicy som kommunstyrelsen har klubbat och som slutligen ska fastställas av kommunfullmäktige. Helst ska man avstå från att resa och först se om det inte går att ha möte på telefon, via nätet eller med hjälp av en videokonferens.

Dessutom ska ett konto för klimatkompensation inrättas. Vid tjänsteresor med flyg ska kommunen, förutom själva flygbiljetten, även betala 30 procent av biljettpriset till klimatkontot. Pengarna från kontot ska sedan användas för olika klimatfrämjande åtgärder inom kommunen.

– Alla verksamheter har ett ansvar för att kontinuerligt minska miljöpåverkan. Den nya resepolicyn med riktlinjer ska underlätta för medarbetare och förtroendevalda att göra miljöval i sina resor i tjänsten, säger Amanda Lind(MP(, vice ordförande i kommunstyrelsen till Örnsköldsviks Allehanda.

– Ibland är det inte möjligt att välja det miljömässigt bästa alternativet, men det får inte bli slentrian.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)