Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Danskar väljer Sverige för Bornholmsresan

Bornholmsfärjan Villum Clausen. Foto: Bornholmerfærgen.

Bornholmsfärjan Villum Clausen. Foto: Bornholmerfærgen.

När danskar reser till och från Bornholm väljer de att resa via Ystad, oavsett om resan går med buss, tåg eller bil. Bara fyra procent reser till Rönne via Köge, övriga åker via Ystad, som är Sveriges tredje största färjepassagerarhamn. 2014 satte hamnen nytt rekord när det gäller antalet passagerare till Bornholm.

Ny statistik från Ystad Hamn visar att totalt 1.775.083 passagerare reste till Bornholm och Świnoujście under 2014, vilket är en total ökning med 1,6 % jämfört med 2013 som också var ett rekordår för hamnen. 1 412 876 resenärer reste med Bornholmsfärjorna via Ystad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)