Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobbades åka buss – får 80 000 i skadestånd

Din-TurloggaEn man i Västernorrland får 80 000 kronor i skadestånd från Kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland (”Din Tur”). Under fyra år nekades mannen att åka med Din Turs bussar mellan sin hemby Helgum och Sollefteå. Nu medger kollektivtrafikmyndigheten felaktig myndighetsutövning, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Enligt mannen bemöttes han en gång för flera år sedan oförskämt av en bussförare. Han skickade in ett klagomål till Din Tur och kände sig därefter motarbetad av förare på linjen. Mannen uppger att förare vägrat låta honom stiga på bussen, pekat finger åt honom eller helt enkelt kört förbi hållplatsen där han väntade på bussen.

Senare fick han veta att tre bussförare hade polisanmält honom för att ha uppträtt hotfullt. Under den tid som utredningen pågick blev han avstängd från bussen. Det är i detta som den felaktiga myndighetsutövningen ligger.

Avstängningen gjordes i april 2008, men polisutredningen las ner. Det fick dock inte mannen veta förrän 2010 och själv uppger han att han nekades åka av bussförarna fram till augusti 2012.

Mannen tog under tiden hälp av vänner som körde honom mot betalning, 300 kronor för varje tur- och returresa. Totalt krävde han Din Tur på skadestånd på 127 200 kronor för ökade reskostnader och 30 000 kronor för kränkande behandling.

Vid en förlikning mellan parterna fick han 80 000 kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)