Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekord för Hässleholms stadsbussar

Stadsbussarna i Hässleholm satte nytt reserekord i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Stadsbussarna i Hässleholm satte nytt reserekord i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med stadsbussarna i Hässleholm satte i fjol nytt rekord, rapporterar Skånetrafiken. För första gången gjordes under året mer än en halv miljon resor med Hässleholms stadsbussar, närmare bestämt 558 400 resor. Det är en ökning på 14 % jämfört med året innan.

– Den kraftiga ökningen 2014 beror delvis på att vi började köra stadstrafik till Stoby, men resandet i Hässleholm har ökat för varje år. Även utan utökningen till Stoby hade vi nått över en halv miljon resor, säger Camilla Bakken, trafikutvecklare på Skånetrafiken.

I Eslöv och Ystad, två städer med ungefär samma antal invånare och samma antal linjer ligger resandet på 505 000 respektive 335 000 så man skulle kunna säga att Hässleholm leder stadsbusstoppen bland de städerna.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)