Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu öppnar Resrobot för biljettförsäljning

Resrobot.se öppnar nu även för biljettförsäljning.

Resrobot.se öppnar nu även för biljettförsäljning.

Samtrafikens digitala reseplanerare Resrobot lanseras nu med en köpfunktion. Den gör det möjligt för resenärer att både planera sin resa och köpa biljetter mellan Sveriges 3500 största orter via www.resrobot.se. Resrobot drivs av kollektivtrafikbranschens egna samverkans- och utvecklingsföretag Samtrafiken.

Resrobots köpfunktion låter resenären köpa sina resor mellan Sveriges 3500 största orter via några enkla klick. Resrobot har tills nu enbart fungerat som en reseplanerare, men tar nu steget till att även börja sälja biljetter.

Grundtanken bakom den nya e-handelslösningen är att underlätta för resenären.

– I och med att flera nya trafikföretag har kommit ut på marknaden så vi vill med Resrobot skapa en opartisk plattform för biljettförsäljning med en enkel och smidig sökfunktion, säger Gerhard Wennerström, VD vid Samtrafiken. På så sätt kan resenärer snabbt söka och köpa sina resor via smarta telefoner eller på webben, oberoende av vem som trafikerar sträckan,

Resrobot.se är en responsiv webbplats anpassad för användning både på datorn och mobiltelefonen.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Vad bra med biljettförsäljning via Resrobot. Frågan är bara om alla som anmäler sin trafik till Samtrafiken är välkomna och utan att det kostar skjortan. Resrobot har ju hittills inte varit en konkurrensneutral trafikplanerare då kunden måste veta exakt hur och vad den ska söka efter genom att klicka bort alternativ tåg och flyg. Inte ens då kommer alla alternativ upp. Om att man begränsar med antal byten men annars är min åsikt att kunden ska välja, inte Resrobot eller Samtrafiken.

  2. Telefonnummer som anges under kontakt är inte nåbart då det är överbelastat. Att tänka på när ni beställer biljett via Resrobot är om det blir fel kan ni inte nå kundtjänsten. Bättre att betala direkt på bussen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)