Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic gör storhotell av PUB

Varuhuset PUB i Stockholm byggs om till storhotell. Foto: Holger Elgaard/Wikimedia Commons.

Varuhuset PUB i Stockholm byggs om till storhotell. Foto: Holger Elgaard/Wikimedia Commons.

Det anrika varuhuset PUB vid Hötorget i Stockholm kommer att göras om till storhotell. Det är hotellkedjan Scandic som står för planerna. Sedan tidigare finns ett Scandichotell, tidigare Rica, inrymt i delar av PUB:s fastighet.

På nedersta planet i det nuvarande varuhuset blir det även i fortsättningen butiker. I övrigt byggs hela fastigheten om till ett hotell med omkring 400 rum.

De första gästerna väntas kunna checka in någon gång under våren 2016.

Hotellet kommer att få namnet Scandic Haymarket.

PUB har gamla anor. Det var på PUB som Greta Garbo började som butiksbiträde på hattavdelningen innan karriären i Hollywood tog vid.

Husets originalinteriör kommer att lyftas fram för att återskapa ursprungskänslan. Hotellytan är närmare 16 500 kvadratmeter, fördelat på cirka 400 hotellrum, samt 3 000 kvadratmeter restaurang- och mötesytor.

– Med Scandic Haymarket vill vi skapa ett unikt storhotell för alla stockholmare och hitresande hotellgäster. Hotellet kommer att bli ett kraftfullt inslag i en helt ny karaktär för Hötorget med konserthus, biografer, hotell, restauranger och handel, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)