Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tyska posten blir researrangör

Tyska posten blir researrangör. Bland annat kommer man att använda sitt eget unga enxpressbussföretag Postbus. Foto: Ulo Maasing.

Tyska posten blir researrangör. Bland annat kommer man att använda sitt eget unga enxpressbussföretag Postbus. Foto: Ulo Maasing.

Den tyska posten, Deutsche Post, breddar sig och lanserar nu paketresor under namnet ”Post Reisen” i samarbete med det österrikiska reseföretaget Eurotours. Härom året gav sig Deutsche Post in i expressbusstrafik på den nyligen avreglerade expressbussmarknaden i Tyskland genom dotterbolaget Postbus.

Post Reisen kommer att erbjuda ett ganska traditionellt utbud av paketresor, storstadsresor, rundresor och kryssningar, företrädesvis inom Europa. Man kommer att ha ett särskilt fokus på resor inom Tyskland och till alpländerna. För resor inom Tyskland och till olika europeiska storstäder kommer man att använda sitt eget expressbussföretag Postbus.

Postbus trafikerar idag ett 60-tal destinationer, men kommer i år att utvidga sitt linjenät.

Resorna ska säljas via nätet, postreisen.de, men inte via resebyråer. Deutsche Post har inte avslöjat några prognoser när det gäller försäljningen, men man pekar på att nätbokningarna har en stor marknadspotential. Idag bokas omkring 15 procent av paketresorna i Tyskland via nätet.

Den österrikiska samarbetspartnern Eurotours kommer att vara teknisk arrangör, svara för hotellkontrakt, köpa flygstolar och skapa resepaketen.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)