Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Välkänd branschprofil till Hamans nya grossistföretag

Haman Group har anställt välkända Ulla Lundwall till sin nya grossistverksamhet för buss- och gruppresearrangörer, Cities+Tours. Här är tre av nyckelpersonerna i Hamans satsning, fr v Anette Karlsson, vd för Haman Group, Ulla Lundwall, Cities+Tours och Gerlinde Anderberg, avdelningschef för Cities+Tours. Foto: Ulo Maasing.

Haman Group har anställt välkända Ulla Lundwall till sin nya grossistverksamhet för buss- och gruppresearrangörer, Cities+Tours. Här är tre av nyckelpersonerna i Hamans satsning, fr v Anette Karlsson, vd för Haman Group, Ulla Lundwall, Cities+Tours och Gerlinde Anderberg, avdelningschef för Cities+Tours. Foto: Ulo Maasing.

Haman Group har anställt en av de mest erfarna personerna i svensk bussresebransch till sin nya avdelning för gruppresor, Cities+Tours. Det är Ulla Lundwall med fyrtio års erfarenhet av resebranschen. Hon ska nu vara med och utveckla Cities+Tours som kommer att bedriva grossistverksamhet med buss- och gruppresearrangörer i Sverige och övriga Norden som främsta kundgrupp. Ulla Lundwall har under lång tid i flera företag arbetat med att producera resor i Europa och andra världsdelar för bussföretag och bussresearrangörer.

– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat knyta till oss Ulla Lundwall. Med sin långa och breda erfarenhet och sitt oöverträffade nätverk tillför hon oss ovärderliga kunskaper. Hon är en stor inspirationskälla, säger Anette Karlsson, vd för Haman Group, till bussmagasinet.se.

– Ulla har fantastiska kontakter, både bland leverantörer i en lång rad länder och bland nordiska bussföretag och bussresearrangörer.

Ulla Lundwall själv är sprudlande glad över sitt nya samarbete med Haman Group och Cities+Tours.

– Det känns fantastiskt roligt att få bidra till att utveckla en ny verksamhet på ett område som jag verkligen älskar att arbeta med, säger hon.

Hon kommer att arbeta som senior advisor åt Cities+Tours och kommer de närmaste månaderna  bland annat att besöka en lång rad mässor och workshops i hela Europa.

Haman Group består av flera företag där det välkända incomingföretaget Haman Scandinavia ingår. I fjol firade man sitt 50-årsjubileum. Företaget är en stor aktör när det gäller turism från övriga Europa till Norden. Genom den verksamheten har man redan ett etablerat samarbete med en rad bussföretag i de nordiska länderna.

Haman Group har 30 medarbetare och kontor i Stockholm, Oslo, Vasa och Köln. Omsättningen ligger på c:a 120 miljoner norska kronor (137 miljoner SEK).

Cities+Tours är företagets nya avdelning för buss- och gruppresearrangörer som vill ha hjälp med produktion av resor ut i Europa. Genom verksamheten i Haman Scandinavia har företaget också ett stort nätverk av leverantörer när det gäller hotell, destinationer och upplevelser i de nordiska länderna.

– Vi har i femtio år arbetat med turism till Norden. Nu ska vi också bli grossister för paketresor ut i Europa. Vi kommer att lägga mycket kraft och resurser på Cities+Tours, säger Anette Karlsson.

Avdelningschef för Cities+Tours är Gerlinde Anderberg medan Margareta Unger är försäljningschef. Båda har en lång bakgrund i Haman Group.

Idén till Cities+Tours har vuxit fram under en längre tid, uppger Anette Karlsson.

– Bakgrunden är att vi såg att det finns så få grossistföretag på den svenska marknaden. Vi är helt övertygade om att det finns ett behov av ännu en resegrossist, säger hon.

Anette Karlsson lyfter också fram medarbetarna i Haman Group som en stor fördel.

– Vi har medarbetare av femton olika nationaliteter i företaget. Det är en stor tillgång. För att hitta de dolda pärlorna måste man nästan själv vara från landet. Vi vill gärna att våra gäster ska få uppleva något extra, säger Gerlinde Anderberg.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)