Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jakt på bästa busslösningarna och bästa bussturiststaden

Den internationella vägtransportunionen, IRU, söker nomineringar till flera utmärkelser, bland annat bästa bussturiststad.

Den internationella vägtransportunionen, IRU, söker nomineringar till flera utmärkelser, bland annat bästa bussturiststad.

Nu har den internationella jakten på nya, spännande lösningar i bussnäringen satt igång igen. Det är IRU, den internationella vägtransportunionen, som med ljus och lykta söker exempel på innovation, utveckling och framgångsrika initiativ när det gäller busstrafik – både linjetrafik och bussturism.  Jakten ska kulminera i att tre pristagare utses i samband med den stora bussmässan i Kortrijk i höst, BusWorld.

Nu vill IRU ha in förslag på kandidater i tre olika kategorier, IRU City Trophy, IRU Bus Excellence Award och IRU Coach Tourism Innovation Award.

IRU City Trophy är en utmärkelse som går till en stad som har utmärkt sig för att aktivt arbeta för att utveckla bussturismen på orten på olika sätt.

Det kan gälla en kombination av åtgärder från ett brett spektrum, från att utveckla ett samarbete mellan alla parter som har ett intrsse av bussturismen till att göra det lätt för turistbussar att parkera och erbjuda service till förarna.

2009 vann Stockholm utmärkelsen.
Bus-Excellence

IRU Bus Excellence Award syftar till att belöna kostnadseffektiva och innovativa projekt med hög kvalitet när det gäller kollektivtrafik med buss.

Både privata och offentliga aktörer kan komma ifråga.

De viktigaste urvalskriterierna är servicekvalitet, skapandet av innovativa, nya linjer eller tjänster, integrerade biljettsystem, kundtjänst mm.

Coach-TorusimIRU Coach Tourism Innovation Award kan tilldelas ett privat trafikföretag som har gjort satsningar som bidrar till en ökad bussturism.

Det kan vara initiativ för att förbättra bussturismens image och attraktionskraft, framgångsrika informations- och marknadskampanjer, kundservice, miljöprogram mm.

Senast den 15 juni vill IRU ha nomineringarna. Mer information finns på IRU:s hemsida.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)