Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt uppåt i Karlstad

Resandet med Karlstadsbuss fortsätter att öka. Foto: Karlstadsbuss.

Resandet med Karlstadsbuss fortsätter att öka. Foto: Karlstadsbuss.

Karlstadsbuss´ utveckling är en unik framgångssaga i svensk kollektivtrafik. Resandet med stadsbussarna i Karlstad har nu ökat nio år i rad. 2014 nådde man 6,5 miljoner resor med de oranga bussarna. Det är en ökning med 100 000 resor från året innan. De senaste nio åren har resandet ökat med 2,6 miljoner resor, en ökning med 67 procent.

Sex av tio Karlstadsbor använder sig av stadsbussarna minst en gång per månad. Karlstadsborna gör ungefär hundra stadsbussresor per person och år. Därmed är Karlstad en av de städer utanför storstadsregionerna där man åker allra mest kollektivt.

– Det är glädjande att den positiva trenden håller i sig. Kunderna är nöjda och bussåkandet i Karlstad fortsätter att öka, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD).

Kundnöjdheten i Karlstad ligger också på topp enligt Kollektivtrafikbarometern som presenterades på måndagen.

84 procent av Karlstadsbuss´ resenärer uppger sig enligt denna vara nöjda med kollektivtrafiken i Karlstad. Det är näst högst i hela landet, där riksgenomsnittet ligger på 62 procent. 89 procent av Karlstadsbuss kunder var nöjda med senaste resan (riksgenomsnitt 81 procent).

När det gäller allmänhetens – det vill säga hela befolkningens – bedömning av kollektivtrafiken är 74 procent av Karlstadsborna nöjda, vilket även det är näst högst i landet (riksgenomsnitt 51 procent).

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Skulle nog öka mer med en annan entreprenör än med skandalbussföretaget förenade buss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)