Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Oljebolag satsar på Vasaloppsbussar

Oljebolaget Preem kör direktbussar till Vasaloppet från Stockholm och Göteborg. Foto: Vasaloppet.

Oljebolaget Preem kör direktbussar till Vasaloppet från Stockholm och Göteborg. Foto: Vasaloppet.

Oljebolaget Preem testar i år att köra deltagarbussar direkt ill Vasaloppets arrangemang i Dalarna. Bussarna går från Stockholm och Göteborg och resan tur och retur kostar en tusenlapp.

Genom att deltagare väljer bussen istället för att köra egen bil minskar de fossila koldioxidutsläppen med cirka 7335 CO2/kg, vilket motsvarar de fossila koldioxidutsläppen för 153 bilar under en Vasaloppsvecka.

– Preem har utvecklat en ny tjänst där du helt enkelt kliver på bussen på en av Preems stationer i Stockholm eller Göteborg och sedan tar vi hand om resten.

– Vi paketerar en resa där transfer till och från start ingår, det enda du behöver göra är att åka skidor själv. Logistiken är en av våra största utmaningar under arrangemangen och miljöfrågan är högt prioriterad hos oss, så vi hoppas på en utökning med fler bussar om detta faller väl ut, säger Vasaloppets sportchef Johan Eriksson.

–  Som huvudsponsor är vi stolta över att göra Vasaloppet till ett grönare arrangemang genom att minska utsläppen längs vägarna. Det finns många goda mervärden med bussåkandet, förutom att det minskar koldioxidutsläppen, ökar det även säkerheten då trötta åkare inte sätter sig i den egna bilen och kör. Dessutom finns det gott om tid att under resan prata med andra åkare och kanske dela tips med varandra inför starten, säger Marie Bark, marknadschef på Preem.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)