Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Upprustat i Trollhättan

Från måndag blir det varmare väntan på bussen i Trollhättan. Foto: Västtrafik.

Från måndag blir det varmare väntan på bussen i Trollhättan. Foto: Västtrafik.

På måndag blir det behagligare att åka buss i Trollhättan. Då öppnar nämligen Trollhättan resecentrum igen efter ombyggnation. Västtrafik har rustat upp och moderniserat byggnaden som bland annat fått nya glasfasader som håller värmen inomhus.

Resecentrumet ligger i förlängningen av Trollhättan station. Sedan byggnaden stod färdig, på 1990-talet, har den haft öppna fasader vilket gjort den utsatt för vind och kyla. Upprustningen har pågått sedan augusti förra året. Förutom nya glasfasader som håller värmen kvar har Västtrafik även lagt nytt golv och byggt ett utrymme för förarna.

Sedan oktober pågår också byggnation av ytterligare hållplatser för bussarna som gör det möjligt att utöka trafiken vid Trollhättan resecentrum. De kommer att ligga i nära anslutning till resecentrumet och vara klara i slutet av mars. Därefter kommer Trollhättans Stad att bygga om och rusta upp bussplanen. Västtrafik räknar med att bussarna kan börja stanna vid de nya hållplatserna vid halvårsskiftet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)